Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

VVG jungia idėjų žmones

Liepos 7 d. I.Skripkos individualios įmonės savininkas Igoris Skripka naują  mikroskopą perdavė "Mokslo klubo" įkūrėjai Loretai Sagaitienei. Loreta ir Igoris - jie abu žinių ir eksperimentų žmonės. Suvedė juos Rokiškio rajono vietos veiklos grupė.

Igoris Skripka yra nuolatinis VVG konsultantas, savanoris, o Loreta Sagaitienė, kartu su dar keliomis naujos kaimiškos asociacijos "Išdrįsk keisti" steigėjomis yra pateikuti VVG "Rokiškio kaimo strategijai 2014-2020" projektą. Eksperimentatorių labaratorija ant ratų, jei bus suderintas finansavimas, keliaus į Rokiškio krašto kaimus uždegti vaikų, kad jie tyrinėtų aplinką, susiviliotų techniniėmis pažinimo sritimis, būtų drąsūs. 

Verslininkas I.Skripka pokalbyje VVG biure prasitarė, kad turi naują gerą mikroskopą ir ar galėtume rekomenduoti, kam tikslingiausia jį būtų padovanoti. Štai taip VVG nutiesė ryšį tarp dviejų sumanių eksperimentatorių. 

"Mokslo klubo" įkūrėja Loreta Sagaitienė papasakojo, kad nuo vasario Rokiškyje atidarytas vaikų užimtumo klubas sulaukė didelio vaikų ir tėvų dėmesio. Per mokslo metus klubą lankė 36 nariai nuo 4 iki 12 metų. Vasarą jiems ir kitiems žingeidiems vaikams klubas rengia net 3 stovyklas. Klube visą erdvę suprojektavo patys vaikai. "Kai pirmąkart susirinkome, paprašiau jų papasakoti ko trūksta klubo aplinkoje - nors tuomet turėjome tik stalą ir lentyną. Vaikai pasakė - žmonių. Klaidingai manome, kad vaikams reikia daug daiktų, jiems reikia mūsų", - dalijosi klubo pradžios istorija Loreta. Per keletą mėnesių klube įkūrėjai, daugiausia Loretos sutuoktinis Gediminas, kartu su nariais pasidirbimo iš kartono baldus - fotelius, lentynas, darbo stalus, iš palečių sceną; per projektą įsigijo išmaniąją lentą. Visi kiti užsiėmimas reikalingi daiktai ir priemonės, tokie kaip šaškės ir šaškių lentos, - taip pat klubo narių bendro darbo rezultatas. "Tikiu, kad galime vaikus įkvėpti būti eksperimentatoriais, žingeidžiais, ir kad donava - naujas mikroskopas mums padės pažinimo kelyje", - sakė L.Sagaitienė ir išreiškė viltį, kad pats verslininkas I.Skripka ras šiek tiek laiko vaikus supažindinti su įrenginiu bei pasidalinti kitomis jo vedamomis programomis - vitražų, papuošalų, odos. 

Verslininkas, amatų meistras Igoris Skripka
įdėmiai klausės būsimų planų ir dalijosi savo
idėjomis.

Loreta Sagatienė papasakojo, kad sukauptą
patirtį Airijoje, kuriant vaikų užimtumą ir skatinant
jų žingeidumą, į gimtinę Rokiškį pavyksta perkelti,
tik labai lėtai - žingsnis po žingsnio. 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai