Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Vietos projektai: visi Kamajų kraštai aktyviai darbuojasi

Spalio 28 d. VVG specialistai surengė įgyvendinamų projektų apžiūrą Kamajų seniūnijoje. Kamajų bendruomenė jau priartėjo prie projekto "Kamajų miestelio istorijos, poeto ir kunigo Antano Strazdo muziejaus įkūrimas" užbaigimo etapo, surengė šventę pasidžiaugti visuomenei savo projektiniais pasiekimais –poeto kun. Antano Strazdo muziejumi šv. Kazimiero koplyčioje.  Sparčiai į priekį juda ir kiti šioje seniūnijoje įgyvendinami projektai – Roberto Brazio, Duokiškio kaimo bendruomenės, Rokiškio tautodailininkų asociacijos.

Robertas Brazys papasakojo apie darbų eigą ir apie vis naujus gimstančius sumanymus Brazylijoje (nuotraukoje iš kairės VVG savanorė Viltė Tunaitytė ir VVG pirmininkė Milda Ulevičienė). Raimondos Stankevičiūtės-Vilimienės foto.

Tikrą kaimo turizmo oazę – vasaros miestelį „Brazylija“ Taraldžių kaime 1 sukūręs Robertas Brazys, per projektą „Kaimo turizmo sodybos „Brazylija“ verslo plėtra” plečia poilsiautojams aktyvių veiklų galimybes – atsirado lauko teniso aikštynas, rengiama pirtis. Per projektą atsirado saulės elektrinė, pastatyti valymo įrenginiai.

Duokiškio kaimo bendruomenė turimose patalpose taip pat aktyviai organizuoja remonto darbus, čia triūsia meistrai. Bendruomenė siekia sukurti patogią užimtumo erdvę kaimo žmonėms, kurie jaučia poreikį kartu turiningai leisti laiką. Bendruomenė iš projektui “Duokiškio kaimo bendruomeninio centro kūrimas ir socialinių, kultūrinių bei aktyvaus laisvalaikio veiklų teikimas kaimo gyventojams” skirto finansavimo jau įgijo nemažai planuotos įrangos - siuvimo mašinas, alembiką, baldus, televizorių. Pradžia jau padaryta, bet nemažai darbų ir pirkinių dar laukia.

Salų dvare įsikūrusi Rokiškio tautodailininkų asociacija per projekto „Salų dvaro kūrybos ir laisvalaikio rezidencija“ finansavimą sustiprins turistų maitinimo ir apgyvendinimo bazę. Jau įsigyta planuota virtuvės įranga, baldų komplektas restoranui. Nors dar ne visi projektiniai sumanymai įgyvendinti, tačiau tautodailininkai jau vykdo aktyvią ekonominę veiklą. Jų valdomas dvaras šią vasarą išraiškingomis idėjomis pritraukė keliautojų ir rokiškėnų antplūdį.

Nuotraukos iš projektų apžiūros (autorės Milda Ulevičienė ir Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė)

Brazylijoje...

Duokiškio bendruomenėje

Salų dvare

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai