Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Struvės punktas Gireišiuose pagaliau sulaukė dėmesio

 

Patvirtinta UNESCO pasaulio paveldo metų minėjimo 2020 programa. Rokiškio rajone esantis Struvės Gireišių punktas įtrauktas į planuojamą parengti turistinį maršrutą – pažintinį taką po Struvės geodezinio lanko punktus, stiprinant sąveiką tarp kultūros paveldo, turizmo infrastruktūros ir švietimo sistemos. Taip pat bus leidžiamas leidinys „Struvės geodezinio lanko turistinis maršrutas“ (lietuvių, rusų, anglų, lenkų kalbomis) ir kuriamos kitos informacinės medžiagos bei turistinė atributika.

Rokiškio rajono vietos veiklos grupė Struvės populiarinimo veiklose padarė didelį įdirbį.

2014 m. Panemunėlio miestelio bendruomenė per VVG vykdė projektą "Struvės kaimas", kurio metu buvo plačiau pradėta domėtis Stuvės geodeziniu lanku ir jo įveiklinimo galimybėmis.  

2015 m. kovo 2-6 dienomis Rokiškio VVG pradėjo projektą „Struvės paminklo jubiliejus ir teritorijos perspektyvos“, kurį finansuoja Kultūros taryba.rajone viešėjo estų ir norvegų delegacija. Šis vizitas finansuotas pagal VVG vykdytą projektą „Kultūrinio turizmo paslaugų kūrimas ir plėtra per skirtingų šalių NVO patirtį“. Užsienio partneriai kartu su Rokiškio VVG atstovais aktyvino Kamajų, Kazliškio ir Panemunėlio seniūnijų gyventojus patikėti savimi ir realizuoti turizmo aplinką gerinančias idėjas.

2016 metais VVG vykdė projektą „Struvės paminklo jubiliejus ir teritorijos perspektyvos“, kurį finansavo Kultūros taryba. Projekto metu vyko įvairios veiklos: vaikų piešinių konkursas „Sukurk Struvės šalių simbolius ir personažus“, keliautojų akcija „Pasirašyk ant Struvės“, kuria kiekvienas buvo kviečiamas aplankyti Struvės geodezinio lanko Gireišių punktą ir palikti ten ant akmenėlio apie save žinią, sukurtas logotipas, vyko tarptautinė konferencija.

Neabėjingi Struvės viešinimo idėjai ir Panemunėlio gyventojai - kraštietės Vaidos Morkūnaitės iniciatyva Tautiškos giesmės giedojimas Panemunėliuose vyksta būtent Gireišių punkte.

Programą rasite čia

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai