Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Rokiškis pasipuošė profesoriaus Mykolo Römerio stendais

Minint profesoriaus Mykolo Römerio 140 metų sukaktį VVG nario Leonardo Šablinsko iniciatyva Rokiškis pasipuošė specialiaisiais stendais.

Tentus su profesoriaus nuotrauka finansavo Leonardas Šablinskas. Rokiškio rajono vietos veiklos grupė idėjai paskyrė tris turimus Rokiškio mieste stendus.

Primename, kad Švietėjo kunigo Jono Katelės labdaros-paramos fondas, kurios vadovas yra Leonardas Šablinskas, Juozo ir Alfonso Keliuočių palikimo studijų centras (vad. Alicija Matiukienė), Obelių gimnazija (vad. Neringa Ragelienė) ir Rokiškio rajono vietos veiklos grupė (vad. Raimonda Stankevičiūtė-Vlimienė) sujungė pastangas, kad pasaulinės reikšmės visuomenės veikėjo prof. M.Römerio atminimas jo gimatajame krašte būtų gyvas. 

2019 m. vyko gimnazistų talka Bagdoniškyje, susitikimas- diskusija Obelių gimnazijoje; 2020 m. pastatytas koplytstulpis Bagdoniškyje, įvyko mokslinė konferencija Rokiškio viešojoje bibliotekoje. 

Prie iniciatyvų prisijungus M.Romerio universiteto vadovybei buvo surengta nuotolinė diskusija apie profesoriaus atminimo stiprinimo iniciatyvas. Diskusijoje dalyvavo ne tik profesoriaus šeimos nariai, Rokiškio iniciatyvų įgyvendintojai - aukščiau minėtos organizacijos, ne tik didelis ratas universiteto mokslininkų, bet ir Rokiškio rajono savivaldybės meras, Rotary Vilniaus klubo nariai, kitų institucijų mokslininkai.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai