Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Per IX kvietimą gautos penkios vietos projektų paraiškos

Vakar pasibaigė IX kvietimas teikti vietos projektus Rokiškio kaimo strategijai 2014-2020 įgyvendinti. Per devintą vietos projektų surinkimo etapą buvo laukiama privataus verslo projektų pagal dvi veiklos sritis: „Parama verslui pradėti“ (kodas LEADER-19.2-6.2) ir „Parama verslui plėtoti“ (kodas EURI-19.2-6.4). Gauti 5 projektai.

IX kvietimo vietos projektų paraiškos buvo užregistruotos ir pradedamas projektų naudos ir kokybės vertinimo etapas. Jau matyti, kad skirto finansavimo verslo pradžios projektams neužteks. Pagal šią priemonę pateikti 3 vietos projektai, kurių paramos lėšų poreikis sudaro beveik dvigubai didesnę sumą nei buvo teikiama kvietimui. Dėl antrosios priemonės - verslui plėtoti, pateiktų dviejų projektų pareiškėjai tarpusavyje nekonkuruos, atvirkščiai, šioje priemonėje bus lėšų likutis, kurį VVG kvies su XI kvietimu.

VVG pirmininkė Milda Ulevičienė atkreipė dėmesį, kad VVG labai skubina strategijos priemonių lėšų paskirstymą - IX kvietimas pasibaigė, eilėje jau laukia X kvietimo, skirto viešajam sektoriui, priemonės, paraleliai nedelsiant bus tvirtinamas XI kvietimas EURI fondo lėšų likučiams verslo plėtros projektams. Toks konvejeris reikalingas, kad VVG lyderiai ir specialististai turėtų laisvesnį laiką, skirtą naujos strategijos kūrimui. O jei pavyks iki vasaros vidurio sėkmingai sukontraktuoti minėtų kvietimų projektų paramą, gal VVG turės progą dalyvauti šio laikotarpio dar vienoje priemonėje - sumanių kaimų, ir sulaukti dar vieno papildomo finansinio krepšelio į šio laikotarpio strategiją. 

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai