Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Panemunėlyje duotas startas mažajai kultūros sostinei

Vasario 16 dieną vyko Panemunėlis – Mažoji Lietuvos kultūros sostinė 2022 atidarymas. Šventė akcentu tapo spektaklis, meninė kompozicija, pristatanti kultūrinį šio krašto paveldą - suvaidintą pirmąjį lietuvišką spektaklį, švietėją kunigą Joną Katelę, legendinę rašytoją Liudviką Didžiulienę-Žmoną, žvalgę Marcelę Kubiliūtę, jauną poetę Matildą Olkinaitę.

 

Rokiškio vietos veiklos grupės valdybos pirmininkas Vidas Joneliūkštis pasveikino organizatorius ir asociacijos "Panemunėlio kraštas" pirmininkei Ingai Driskuvienei įteikė dovaną - nuotraukų rėmelį, kad visi nusifotografuotų ir istorijai paliktų mažosios Lietuvos kultūros sostinės atminimą. Asmeninio archyvo nuotrauka.

Rokiškio rajono vietos veiklos grupės valdybos pirmininkas Vidas Joneliūkštis pasveikino Panemunėlio krašto bendruomenę su Kultūros sostinės misija. V. Joneliūkštis linkėjo, kad šie metai būtų kupini kultūrinių atradimų ir proveržių. "Vietos veiklos grupei Panemunėlio kraštas yra itin svarbi vieta dėl savo istorinės atminties, čia gimusių ir aktyviai veikusių kūrėjų ir valstybininkų - valstybės veikėjos Marcelės Kubiliūtės, kunigo Jono Katelės, poetės Matildos Olkinaitės ir kitų. Šis kraštas mums svarbus dėl pasaulio paveldosaugos paminklo Struvės Gireišių punkto, per kurį galime aktyviai vystyti tarptautines iniciatyvas ir bendrystę. Panemunėlio žmonės, tegul šie metai Jums būna kaip kultūrinis įkvėpimas, Jūsų ir Jūsų vaikų širdis užpildantis meile ir nepertraukiamu ryšiu su šiuo žemės kampeliu, " - linkėjo V. Joneliūkštis.

Panemunėlis – Mažoji Lietuvos kultūros sostinė 2022 vėliavą iškėlė Panemunėlio seniūnė Dalia Dubenčiukienė. Susirinkusiuosius palaimino parapijos dvasininkas, dekanas Eimantas Novikas, mandagiai priminęs, kad Panemunėlis – tai ne tik geležinkelio stotis, bet ir už kelių kilometrų esantis miestelis, bei kvietęs jo neužmiršti. Panemunėliečius sveikino rajono meras Ramūnas Godeliauskas, Seimo nariai Vidmantas Kanopa ir Jonas Jarutis.

Sėkmės Mažajai kultūros sostinei linkėjo ir rajono bendruomenių atstovai.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai