Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Panemunėlis uždarė kultūros sostinės metus

Gruodžio 10 dienos pavakare Panemunėlis paskelbė Lietuvos mažosios kultūros sostinė uždarymą ir džiaugėsi, kad kultūra šiame krašte turi daug kūrybingų bei pasišventusių entuziastų. Todėl Panemunėlio bendruomenė, pasitikdama šv. Kalėdų šventes bei 2023-uosius, išsakė tikėjimą, kad aukštai iškėlę kultūros vėliavą, jos nenuleis. Tam įpareigoja garbinga praeitis ir šiandieniniai susitelkę krašto žmonės.

Sostinė uždarymo iškilmės, kaip ir atidarymo metų pradžioje buvo lydimos istorinės rekonstrukcijos (režisierė Neringa Danienė), nukeliančios į 1893 m., Naujikų palivarko klojimą (Panemunėlio sen.). Čia kunigo švietėjo Jono Katelės pastangomis įvyko Lietuvoje pirmasis slaptas vakaras su vaidinimu. Juozas Tumas Vaižgantas specialiai šiam įvykiui parašė pjesę „Nepadėjus nėr ko kasti“, vaidino, kaip tada taip ir dabar,  - vietos saviveiklininkai.

Uždarymo šventėje garbingos šio krašto istorijos buvo daug - į sceną kilo vaidintojai, įkūnijantys žymias asmenybes: kunigą Joną Katelę, ministrą pirmininką Juozą Tūbelį, visuomenės veikėjus Juozą ir Marcelę Kubilius, rašytoją Liudviką Didžiulienę, poetę Matildą Olkinaitę. Visi jie sveikino panemunėliečius ir dėkojo kultūros sostinės rėmėjams, partneriams. Visi, prisidėjusieji prie kultūros sostinės renginių, buvo apdovanoti asociacijos „Panemunėlio kraštas“ (pirmininkė Inga Driskiuvienė) padėkomis ir medžio skulptoriaus Vidmanto Zakarkos atminimo drožiniais.

Parapijos administratorius dekanas Eimantas Novikas palaimino į šventę susirinkusius panemunėliečius, Kalėdų Senelis, įžiebęs eglę, gausiai apdovanojo saldainiais.

Buvo organizatorių - Panemunėlio mokyklos-daugiafunkcio centro - gardžios arbatos ir populiari grupė „Husarai“.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai