Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Nauji muziejai - bendruomenių sumanymai

Kovo 1 d. Duokiškio ir Kamajų bendruomenės su VVG biuro specialistais pasidžiaugė pokyčiais, kurie pasiekti per projektus. Duokiškis savo senjorų centrui - kiškių muziejui jau turi naują modernią virtuvę bei sanitarines-higienines patalpas. O Kamajai pademonstravo Antano Strazdo muziejaus interaktyvią ekspoziciją. "Tai projektai, kurie papildys mūsų bendruomenių įgyvendintų idėjų aukso fondą ir kuriuos tikrai teiksime apdovanojimams", - po viešnagės bendruomenėse sakė VVG pirmininkė Milda Ulevičienė.

Kamajų bendruomenės pirmininkė Jolanta Vygelienė linksmai pasakojo kaskart nustebinanti lankytojus, kai šie, įėję į šv. Kazimiero koplyčią, pamato tik baltas sienas ir keturias ant sienų kabančias geometrines juodas figūras. Bet akimirka-kita ir sienos bei figūros atgimsta istorija.

 

Kamajuose nauja kultūros-istorijos erdvė, pasakojanti apie poetą kunigą Antaną Strazdą ir Kamajų kraštą. Nuotraukoje muziejaus idėjos ir projekto vadovė, Kamajų bendruomenės pirmininkė Jolanta Vygelienė ir VVG projektų administratorius Valentinas Morkūnas.

Antano Strazdo muziejaus ekspozicija Kamajuose įkurta Kamajų bendruomenės rūpesčiu ir pastangomis.

Dar truputį Duokiškio kaimo bendruomenės pirmininkė Giedrės Dagienės pastangų, rūpesčio, pasiaukojančio darbo bei visos bendruomenės savanoriškų iniciatyvų, - ir Duokiškis turės išskirtinį senjorų centrą - kiškių muziejų.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai