Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Kriaunų varpas sugrįžo į Kriaunas

Paskutinį spalio penktadienį legendinis Kriaunų varpas, vienas seniausių varpų Baltijos šalyse, sugrįžo į Kriaunas ir buvo iškeltas virš bažnyčios. Tai Kriaunų Dievo Apvaizdos parapijos projekto „Kriaunų varpas – sėlių krašto žmonėms“ viena iš veiklų. Projektas finansuojamas Rokiškio rajono vietos veiklos grupės strategijos lėšomis.

Varpas, kai buvo išaiškinta jo istorinė vertė, keletą pastarųjų metų buvo saugomas Obelių Laisvės kovų istorijos muziejuje.  Spėjama, kad varpas išlietas XIII-XIV amžių sandūroje Lietuvos didžiosios kunigaikštystės rusėnų žemėse.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai