Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Kaimo nevyriausybininkai išsirinko kultūros srities atstovą

Liepos 14 d.  savivaldybėje susirinkę kaimo nevyriausybininkai savo atstovu savivaldybės kultūros ir turizmo taryboje išrinko Zenoną Viduolį, Juodupės bendruomenės pirmininką.

Dabar savo atstovus, pačių nevyriausybininkų deleguotus, kaimo nevyriausybinis sektorius turi savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryboje – Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė, šeimos – Inga Belovienė. Paaiškėjo, kad Inga Belovienė nevyriausybininkus atstovauja dar ir etikos bei antikorupcijos komisijose. Nuspręsta, kad atstovai komisijose ir tarybose kaimiško sektoriaus problematiką aptarinės susitikę kartą per ketvirtį, o sektoriui atsiskaitys kartą per metus.

Nevyriausybininkai aptarė Rokiškio kaimo strategijos pasirengimo kvietimams aktualijas. Aptarta NVO,kaip perkančios organizacijos, problematika - Nevyriausybinių organizacijų taryba prie Vyriausybės yra išplatinusi pranešimą, kad, remiantis ES teisės praktika, perkančiomis organizacijomis nevyriausybininkai neturėtų būti; iki galutinio verdikto turi būti sulaukta oficialaus išaiškinimo. Taip pat Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė bendruomenių lyderius informavo apie VVG tinklo ir Nevyriausybinių organizacijų tarybos prie Vyriausybės žingsnius, kad ES parama nevyriausybininkų išlaidas dengtų su PVM.

VVG teiravosi kaimo bendruomenių lyderių nuomonės, ar aktualus būtų projektas per „ 54+“ programą. Šie projektai finansuoja iškritusių iš darbo rinkos vyresnio amžiaus asmenų gebėjimų stiprinimą ir savanorystę. Bendruomenės pažadėjo pasidomėti, koks asmenų skaičius siektų kompetencijų.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai