Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Iššūkius ir naujoves priimti...

Antroji rudeninė Rokiškio rajono mero Antano Vagonio inicijuota verslo konferencija-diskusija „Verslas regione po 2020 metų“ sulaukė itin daug Rokiškio krašto jaunuomenės. 

 

Konferencijos pranešėjais pakviesti Lietuvos pramoninkų konfederacijos Prezidentas Robertas Dargis, VO Avilio programos vadovė, „Socifaction“ Socialinio verslo skatinimo programos bendraįkūrėja, krašietė Monika Juknienė, Rokiškio krašto garbės pilietis, Vilniaus rokiškėnų klubo „Pragiedruliai“ pirmininkas, verslininkas Algis Narutis. Taip pat sėkmingą savo verslą pristatė informacinių produktų įmonės „Lexita“ įkūrėjas Renatas Ulevičius.  

R.Dargis apibūdindamas šiandieninio ir ateities verslo iššūkius, pabrėžė, kad robotams vis daugiau perimant rutininio darbo, jaunimui reikia koncentruotis į kūrybinį mąstymą ir rinktis realinius mokslus, kurie ugdys ateities specialistus, reikalingus darbo rinkai. Taip pat pramoninkų konfederacijos prezidentas akcentavo, kad regiono ateitis labai priklauso nuo lyderystės ir kad regioninė infrastruktūra, kuri nėra įdarbinta dėl užsidariusių įmonių,  taip pat gali būti patraukli užsienio investuotojui, bet reikia tinkamai ją pristatyti. Jis pakvietė visus ne vengti, o priimti kasdien besikeičiančias technologijas ir iššūkius. M.Juknienė aptarė Lietuvoje besitvirtinančią inovaciją - socialinį verslą ir jo pavyzdžius,  A.Narutis drąsino savo verslo patirtimi. R. Ulevičiaus verslo istorija, kaip pabrėžė meras A. Vagonis, yra tas tinkamas pavyzdys, kai jaunas verslininkas, gyvendamas Žiobiškyje, kuria naujausius išskirtinius IT produktus šalies įmonėms.

Apibendrindamas konferencijos rezultatus meras A.Vagonis sakė, kad konferencijos verslo aktyvinimo tema taps tradicija. Pernai rudenį Rokiškyje vyko verslo konferencija skirta partnerystei su Lenkijos verslu. Verslininkų grupę iš Lenkijos atlydėjo baigęs kadenciją Lenkijos Prezidentas, Rokiškio krašto garbės pilietis Bronislovas Komarovskis. 

R.Stankevičiūtės-Vilimienės foto

Robertas Dargis

Monika Juknienė

Algis Narutis

Renatas Ulevičius

Diskusijos po konferencijos ir pietų užkandžių.

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai