Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Gimnazistų nuomonė apie maršrutą palanki

Visų Rokiškio rajono gimnazijų gimnazistai, dalyvaujantys projekte „Noriu byloti“, palankiai įvertino 6 valandų 130 km Lietuvos XX a. laisvės kovų maršrutą po Rokiškio rajoną. Iš 55 pateikusių užpildytas anketas, į klausimą, ar patiko 50 atsakė teigiamai, 5 nurodė, jog pusėtinai. Anketos yra anoniminės, todėl dalyviai, kaip ir buvo prašomi, tikėtina, pateikė savo įspūdį, kurį realiai patyrė.

R.Stankevičiūtės-Vilimienės foto. Pandėlio gimnazijos komandą laisvės kovų maršrutu lydėjo naujasis parapijos klebonas Albertas Kasperavičius (pirmas iš dešinės). Pandėliečiai, tarp kurių buvo ir partizanės poetės Dianos Glemžaitės giminaičiai, prie Bulovų bunkerio stendo.

Daugelis respondentų 49 taip pat nurodė, kad maršrutą rekomenduotų savo pažįstamui. Tačiau įdomu tai, kad daugelis projekto dalyvių netiki, kad žmogų gidą galėtų pakeisti elektroninis gidas – balsai pasiskirstė taip: galėtų pakeisti – 18, abejoja – 22, negalėtų pakeisti – 15.

Šio maršruto organizatoriai paprašė atsakyti į keletą klausimų, atsakymai į kuriuos būtų realūs patarimai, kaip pagerinti kelionę. Buvo paklausta, ar sutiktų mokėti už organizuotą maitinimą ir kokia kaina neatrodytų per brangi - daugelis respondentų atsakė, kad sutiktų ir nurodė iki 5 Eur sumą. Ir dar keletas respondentų pavienių pastabų organizatoriams: per ilgas užsibuvimas prie vienų objektų ir todėl skubėjimas lankant kitus; nuovargis dėl per didelio informacijos srauto ir siūlymas skaidyti maršrutą į dvi dalis arba mažinti lankytinų objektų skaičių.

Projektas „Noriu byloti“ vyksta rugpjūčio 25 d. - gruodžio 31 d. Jį remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija, Rokiškio rajono savivaldybė.  Per projektą, naudojant neformalaus švietimo metodus, gimnazistai kuria XX. a. Lietuvos nepriklausomybės kovų audio maršrutą Rokiškio krašte ir foto parodą.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai