Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Dialogas su politikais apie socialinių organizacijų auginimą

Kaip kasmet taip ir šiemet VVG dalyvavo Lietuvos socialinio verslo forume. Forumą sveikino Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Nicolas SCHMIT, už užimtumą ir socialines teises atsakingas Europos Komisijos narys, ministrai, Seimo Ekonomikos ir Europos reikalų komitetų atstovai, kiti politiką formuojantys atsakingi pareigūnai. 

Europoje yra 2,8 mln. socialinių organizacijų ir, kaip buvo pažymėta 2021 m. Pasaulio ekonomikos forume Davose, socialinės ekonomikos sektoriaus organizacijos rodo nepaprastą gebėjimą prisidėti prie bendruomenių atsparumo stiprinimo ir kūrimo bei mokėjimą suvaldyti esminius pokyčius. Šis sektorius pralenkė kitus pramonės sektorius ir sukūrė iki 12 proc. darbo vietų, kartu spręsdamos pagrindines visuomenės problemas. 

Šių metų Socialinio verslo forumas kvietė socialinio verslo ekosistemos lyderius plėtoti dialogą su politikais apie sektoriaus svarbą Lietuvos ekonomikai.

Šiemet bus pradėtas įgyvendinti pernai Europos Komisijos parengtas Socialinės ekonomikos veiksmų planą, kurio tikslas yra gerinti socialines investicijas ir verslumą, remti socialinės ekonomikos sektoriaus organizacijas, kad šios pradėtų ir plėstų savo veiklą bei darytų socialinį poveikį, diegtų naujoves ir kurtų darbo vietas. Pažymėta, kad socialinės ekonomikos organizacijos yra tarsi garantas, jog pereinant prie žaliosios ir skaitmeninės visuomenės niekas nepaliktų nuošalyje.

Renginį organizuoja Lietuvos Respublikos Seimo Ekonomikos ir Europos reikalų komitetai bei Lietuvos socialinio verslo asociacija. Forumo nuolatiniai partneriai yra Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, VšĮ „Versli Lietuva“, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, organizacijos „NVO avilys“, „Gerinorai.lt“, „Social Economy Europe“, Europos socialinės integracijos tinklas, taip pat įmonė „Katalista Ventures“, Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Sociologijos ir socialinio darbo institutas ir Anna Lindh Fondo tinklas Švedijoje.

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai