Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Apleistas pastatas tapo istorijos galerija

Pandėlio miesto bendruomenė žadina istorinį pažinimą – buvusio dvaro ūkinio pastato išlikusios sienos, įdėjus sumanumo ir darbo, tapo istorinio ekskurso ekspozicija apie Pandėlio kraštą valdžiusias didikų gimines.

Galerijos iniciatorius Valdas Pipikas (dešinėje) ir istorikas Giedrius Kujelis. Vilmos Bičiūnaitės foto, "Gimtojo Rokiškio" archyvas.

Pandėlio parke, ūkinio pastato sienų mūras buvo apskardintas, kad sienos toliau neirtų, ir vidinėje pastato erdvėje pagaminti ir pakabinti tentai su didikų giminių herbais bei istorine informaciją apie jų valdymo metus. Prie idėjos istorinio išpildymo prisidėjo Rokiškio krašto muziejaus specialistas Giedrius Kuljelis.

Idėjos entuziastas, bendruomenės aktyvus narys Valdas Pipikas neslėpė džiaugsmo, kad jo iniciatyva buvusio dvaro pastato liekanas paversti atvira kultūros erdve, pritraukė pačių pandėliečių didžiulį dėmesį.  Į lauko galerijos atidarymą be ypatingų kvietimų ir raginimų susirinko  bemaž 60-70 pandėliečių, įvairių amžiaus grupių. Su paprasta bet labai įtaigia iniciatyva pandėliečius atvyko pasveikinti rajono meras Ramūnas Godeliauskas, Seimo narys Raimundas Martinėlis, savivaldybės administracijos direktorius Andrius Burnickas, įvairių nevyriausybinių organizacijų atstovai – Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė, Leonardas Šablinskas, Raimondas Sirgėdas.

Sveikindamas bendruomenę su gražiai išpildomomis idėjomis, kurios kraštui teikia kultūrinės teritorijos braižą, meras R.Godeliauskas patvirtino, kad pandėliečiai yra ta gera išimtis, kuri iš savivaldybės mažiau prašo pagalbos, nei patys savivaldybei pagalbos suteikia. Pandėliečių iniciatyvomis nuoširdžiai pasidžiaugė ir parapijos klebonas Albertas Kasperavičius.

Daugiau apie renginį "Gimtojo Rokiškio" svetainėje (spausti čia)

Vilmos Bičiūnaitės nuotraukose renginio akimirkos ("Gimtojo Rokiškio" archyvas)

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai