Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

"Savas Rokiškis" ir gimnazistai kuria maršrutą

VšĮ "Savas Rokiškis" pradėjo projekto "Noriu byloti" veiklas.

Rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje penkių Rokiškio rajono gimnazijų komandos, lydimos muziejininko Valiaus Kazlausko, apvažiuos Rokiškio rajone, įvairiose vietovėse, esančius XX. a. lietuvių laisvės kovas menančius paminklus. Gimnazistų komandos formuojamos iš jaunuolių, mėgstančių rašyti istorinius esė, fotografuoti ar turinčius gerus lietuvių/ anglų kalbėjimo gebėjimus. Visų šių pastangų reikia projekto idėjai įgyvendinti - gimnazistai sukurs ir įgarsins laisvės kovų audio maršrutą Rokiškio savivaldybėje.

 "Savam Rokiškiui" ir Rokiškio krašto muziejui sujungti į vieną maršrutą laisvės kovas bylojančius rajono paminklus pasiūlė Rokiškio rajono vietos veiklos grupės savanoriai. Maršrutas išbandytas pernai, kuomet birželio mėn. buvo minimos Lietuvoje 75-osios masinių trėmimų metinės. Tada į kelionę po laisvės kovas menančias vietas buvo pakviesti įvairaus amžiaus rajono gyventojai. Jie palaikė idėją, kad toks maršrutas yra reikalingas ir prasmingas ne tik per atmintinas dienas, bet nuolat veikiantis. Tada kilo projektinė mintis maršrutui kurti pasitelkti rajono gimnazistus.

Projektą "Noriu byloti" finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Rokiškio rajono savivaldybė. Projekto patneriai yra visos penkios Rokiškio krašto gimnazijos, Rokiškio krašto muziejus, Turizmo informacijos ir tradicinių amatų centras, VšĮ "Kultūros inovacijos", atlikėja Vilija Urbonienė ir Rokiškio rajono vietos veiklos grupė su plačiu tinklu savo narių - kaimo bendruomenių.

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai