Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Valdyba pritarė 3 projektų tolimesniam vertinimui

Birželio 13 dieną įvyko nuotolinė VVG valdyba, kurios metu iš rezervinio projektų sąrašo į tinkamumo vertinimą iškelti 3 projektai, papildytos valdybos darbo taisyklės, diskutuota apie naujos strategijos pirmąjį kvietimą. 

VPS administravimo vadovė Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė informavo, kad 2024-06-10 ŽŪ ministras patvirtino  „Paramos vietos plėtros strategijoms įgyvendinti bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu skyrimo ir skaičiavimo metodikų pakeitimą“ Nr. 3D-454, pagal kurį LEADER virškontraktavimo fondas papildytas lėšomis.

Pagal pakeitimą, vietos projektams, kurie naudos ir kokybės vertinimo metu surinko pakankamai balų ir kurie dabar yra rezerviniuose sąrašuose, arba ateityje kuriems neužteks kvietimo lėšų, bus sudaroma bendra visų VVG vietos projektų virškontraktavimo eilė (toliau Eilė). VVG turi užtikrinti tinkamą NMA informavimą apie vietos projektams finansuoti būtinų Eilės lėšų rezervavimą atrinkus projektus.

Mūsų VVG turi XVI kvietimo 3 rezervinius projektus, todėl siūlome juos perkelti į tinkamumo vertinimo etapą ir informuoti NMA, kad šiems projektams būtų rezervuotos VVG vietos projektų virškontraktavimo eilės lėšos

Bendru valdybos sutarimu iš rezervinio sąrašo į tinkamumo vertinimą perkelti šie vietos projektai: ROKI-LEADER-6A-DJ-16-6-2024 (MB „Mareo”), ROKI-LEADER-6A-DJ-16-1-2024 (MB „Egidijaus baldai“), ROKI-LEADER-6A-DJ-16-7-2024 (MB „Vypapas”). Taip informuota NMA, kad šiems projektams būtų rezervuotos būtinos virškontraktavimo eilės lėšos, iš viso 208 150 Eur.

Taip pat pritarta naujoms VVG valdybos darbo taisyklėms, kuriose numatoma galimybė valdybos darbą organizuoti mišriu būdu – negalintiems atvykti į posėdžio vietą, bus galima dalyvauti nuotoliniu būdu.

Taip pat buvo diskutuojama peia naujosios strategijos I kvietimą. Planuojamos pakvieti 2 priemonės: 1 priemonė: Palankių sąlygų verslumui skatinimas per viešųjų paslaugų plėtojimą ir 2 priemonė: Privataus verslo stiprinimas VVG teritorijoje. Kvietimus planuojama skelbti nuo 2024-09-02 iki 202410-31

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai