Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Saugumas: bendruomenių lyderiai yra arčiausiai žmonių

Gegužės 5 d. vykę civilinės saugos mokymai nevyriausybininkams buvo organizuoti pagal Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bendradarbiavimo sutartį. Abi sutarties pusės supranta, kad NVO ir ypač bendruomeninės organizacijos yra arčiausiai gyventojų ir svarbiausi žmonių aktyvintojai ir patarėjai.

Departamento Civilinės saugos skyriaus viršininko Donato Gurevičiaus pranešimas skaidrėse (spausti čia).

 

Pasak pranešėjo D.Gurevičiaus su žmonėmis apie civilinę saugą reikia kalbėti labai daug, nes tik taip suformuojamas įgūdis. Labai tiktų visos  bendruomenių šventės, jų sezonas kaimuose ir miesteliuose dabar prasideda.

Pareigūnai pripažįsta, civilinės saugos specialistų pajėgos mažos (100), todėl kiekvienas žmogus turėtų būti šios sistemos lobistas -pasikalbėti su kaimynu apie įvairias situacijas, apie tai, ką reikėtų turėti po ranka, jeigu tektų greitai evakuotis iš namų, apie dokumentus ir savo artimųjų kontaktus. Pasikalbėti, ar gauna civilinės saugos pranešimus į savo telefoną, jei negauna, vadinasi, reikia aktyvinti programėles.

Bauginti žmonių nereikia, bet ramiai ir nuosekliai apie tai kalbėti privalom. Juolab, kad krizių gali ištiktų įvairių, nebūtinai susijusių su priešiškomis valstybėmis, bet ir gamtos gaivalai, avarijos. 

Nevyriausybininkai, rengdami įvairius patalpų sutvarkymo projektus, prašomi dėmesio skirti priedangoms, bent pagalvoti apie tai, kur galėtų prisiglausti miestelių žmonės - šiek tiek paremontuoti, nusipirkti generatorių, įrengti vandenį. Juolab, kad įrangą ir patalpas kūrybiškai galima naudoti nuolatinėms bendruomenės veikloms.

Nuolat atnaujinama informacija teikiama tinklalapyje lt72.lt

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai