Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Raseiniškiai džiaugėsi mūsų projektais

Liepos 16 d. per 40 kaimo lyderių grupė iš Raseinių krašto, lydima Raseinių rajono vietos veiklos grupės specialistų, aplankė Rokiškio krašto projektus, įgyvendintus iš Rokiškio rajono VVG strategijos lėšų.

Raseiniškius pakvietėm pamatyti Obelių gimnazijos, J.Vienožinskio tėviškės bendrijos, Bajorų kaimo bendruomenės ir L.Sadauskienės IĮ projektus.

Kulinarinio paveldo puoselėtoja Laimutė Sadauskienė Raseinių rajono vicemerui Jonui Vazgiui, jis yra ir Raseinių bendruomenių asociacijos pirmininkas, pasakojo apie savo verslo misiją ir sėkmės istoriją su tradicinio paveldo produktu. L. Sadauskienės individualios įmonės šakočiai yra pelnę įvairių apdovanojimų, bet labiausiai džiuginantis yra Lietuvos tūkstantmečio produkto vardas. 

Fotopasakojimas iš raseiniškių viešnagės (R.Stankevičiūtės-Vilimienės foto)

Obelių gimnazijos direktorė Neringa Ragelienė svečiamas papasakojo ne tik apie profesoriaus Mykolo Römerio pažinimo erdvės idėją, bet ir mokyklos Obeliuose atsiradimo istoriją. Pirmajai mokyklai lėšas rinko ir garsus tarpukario Lietuvos tenoras Kipras Petraukas, lėšas už savo solinius koncertus skirdamas Obelių mokyklai. Direktorė demonstruoja K.Petrausko rašytą palinkėjimą.

Mykolo Römerio pažinimo erdvėje vyksta istorijos ir pilietiškumo renginiai su Mykolo Romerio universiteto studentais ir dėstytojais.

Bajorų kaimo bendruomenė pradėjo socialinį verslą - pastate, kuris jau globoja daugelį vaikų idėjų - vaikų žaidimų kiemas, lėlių muziejus, įkurdino ir modernų vaikų žaidimų kambarį.

Bajorų vaikų žaidimų kambaryje miklumą gali treniruoti jaunieji alpinistai... už svečių didžiulė karstymuisi skirta sienėlė ir minkšti čiužiniai griūvantiems. Čia taip pat yra modernūs žaidimų įrenginiai, virtualios realybės žaidimai, magnetiniai kubai jauniesiems statybininkams ir dar daug visko svarbaus jauniesiems nenuoramoms ir kūrėjams.

Tauragiškiai svečiai maloniai buvo pakviesti žvilgterėti ir į lėlių muziejų...

 ... lėlių teatro kertelę. Kultūros darbuotoja Dalia Ziemelienė pakerėjo svečių fantaziją ir jie sakė galį Bajorų namuose praleisti visą dieną.

Lietuvos dailės mokyklos kūrėjo Justino Vienožinskio tėviškėje svečius sutiko dailininko anūkė Nijolė. Ji mielai aprodė dailininko memorialinį muziejų.

Svečiai nepraleido progos pasidaryti bendrą nuotrauką ir su dailininko proanūkiu ūkininku Petru, kuris yra tapęs ryškiu socialinių tinklų veidu. Daugelis raseiniškių prisipažino, kad ūkininko Petro istoriją seka tinkluose. 

J.Vienožinskio sodyboje atgijo renovuotas senasis klojimas - čia įsikūrė kultūros ir meno erdvė. Vyksta edukacijos, dailininkų plenerai, vaikų vasaros stovyklos.

Klojimas sulaukė labai reikšmingų istorinių dovanų - garsiausia Lietuvos juostų audėja kraštietė Palmira Damijonaitienė dovanojo "Kultūros klojimui" savo stakles.

 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai