Rokiškio rajono vietos veiklos grupė


KONSULTACIJOS. VVG administracijos darbuotojai individualias konsultacijas teikia kasdien darbo valandomis. Jei taupote laiką, galite iš anksto registruotis tel. 52752, 8686 96382 (Raimonda), 8687 25511 (Valentinas) ir sutartu laiku nereikės laukti. RENGINIAI. Į rubriką "Bendruomenėse“ talpiname informaciją apie VVG, kaimo bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų renginius, taip pat reikšmingus visam kraštui įvykius. Pranešti el.p.: rokiskiovvg@gmail.com

Lietuva - Ukraina. Kriauniškiai suteikė namus tėviškėnams

Kovo 7 d. Kriaunose svetingai sutikta pirmoji ukrainiečių, besitraukiančių nuo karo šeima. Kriaunų bendruomenės pirmininkas Eugenijus Driskius ir jo brolis fotomenininkas Klaudijus Driskius mamai su dviem vaikais, seserimi ir teta atvėrė savo tėviškės duris.

Ukrainiečių šeimos atsivežti broliai Driskiai važiavo į Varšuvą. Ir ne atsitiktinai, atvykusios ukrainiečių šeimos giminės gijos prosenelių kartoje yra Baršėnuose. Todėl šeima, galima sakyti, grįžo į prosenelių žemę.

Kriaunų bendruomenės pirmininkas Eugenijus Driskius (pirmas dešinėje), Klaudijus Driskius (šalia) vyko į Varšuvą parsivežti ukrainiečių šeimos, kurios proseneliai kilę iš Baršėnų. Asmeninio albumo nuotr.

Kriaunų bendruomenė ir čia įsikuręs Maltos ordinas padėjo šeimai apsirūpinti gyvenimo pradžiai reikalingais drabužiais, daiktais. Kriaunų bendruomenės socialinio verslo projekto vadovė Stasė Idienė sakė, jog Kriaunų bendruomenės įkurtas hostelis, taip pat kurį laiką tarnaus ukrainiečiams, besitraukiantiems iš karo zonos. Kriaunos pasirengusios svetingai sutikti nelaimės ištiktus žmones. 

Pabėgėliams savo turimus kambarius taip pat užregistravo Pandėlio parapija ir Panemunio kaimo bendruomenė. Pagalbą apgyvendinant individualiuose būstuose jau pasiūlė 32 Rokiškio krašto gyventojai. 

Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos Respublika

Projektai
Projektai
Projektai
Projektai